duminică, 27 martie 2022

Comentariu Existentialist:

Acest personaj monstruos se mai numește mutant civilizational.
Această decădere care era de așteptat, este un caz standard de renunțare a grupărilor de civilizații agresionale la serviciile lui deoarece ori nu mai corespunde nevoilor lor pentru care a fost creat, ori nu mai face față acestor nevoi. Aceste civilizații agresionale civilizational virtuale au creat asemenea personaje facilitandu-le, contra cost, o ascensiune puternică în functiile de rang înalt ale statului Roman. Unor asemenea personaje practic li se dă totul adică putere, bani, influență etc dar când nu mai au nevoie de el este aruncat ca și o masea stricată și ramane pe cont propriu, nemaiavând susținerea astrala pe care o avea inainte. Acest lucru pățesc marea majoritate a masonilor și a celor care ajung la putere inpinsi de anumite civilizații agresional civilizationale care contra cost le schimbă soarta pentru a ajunge cât mai sus în conducerea statului de unde acești mutanți civilizationali să le facă jocurile murdare.
Același lucru s-a întâmplat și cu Adrian Năstase la care s-a renunțat brusc, acestuia nevenindu-i să creadă că Bafometh nu îl mai susține din Astral.
Ceea ce este mai grav este faptul ca aceștia, după încetarea vieții existențiale, nu sant luați de civilizațiile care l-au animat existential pentru a fi duși în lumile de unde aceștia au venit, ci de cele mai multe ori aceștia sant anihilati fiintial deoarece nimeni nu are nevoie de ei mai ales si datorită faptului că ei nu sant fiinte bastinase sau originale ale acelor civilizații, ci sant mutanți civilizationali care au trup de om iar animarea este extraplanetara. Practic o duc bine cât sant în această Lume după care nu vor mai exista. Scris de Simion Capras(27-mar-2022).




Traian Băsescu a fost internat la Paris cu probleme cardiace

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat vineri într-un spital din Paris, din cauza unor probleme cardiace, scrie Libertatea.

Potrivit informațiilor prezentate de postul Realitatea Plus și confirmate de surse Libertatea, Băsescu s-ar fi prezentat de urgență la spital cu probleme de inimă, iar medicii au decis că acesta „are nevoie de o intervenție care nu poate fi făcută în țară”.

Sursele Libertatea nu au confirmat că fostul președinte ar fi suferit un AVC, așa cum anunța postul TV.

Fostul președinte Traian Băsescu a mai fost internat în trecut în Franța, unde a fost supus unei intervenții pe aortă.

În urmă cu două zile, instanța supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică.

articol preluat de pe  comisarul.ro


joi, 24 martie 2022

Comentariu existentialist:

D.p.d.v. Astral acest individ este Conducătorul Forțelor Satanice al acestei ere Zodiacale nr.9. El este cea mai nebenefica persoană din această țară fiind mai nebenefic decât Ion Iliescu.
Rolul lui a fost distrugerea Tarii Inaintemergatoare România.
Astfel el este semnatarul programelor Psal 1 si 2 prin care sa vândut toată industria României, inclusiv sistemul bancar, precum și firma Petrom.
S-a vândut flota maritimă a Tarii ( circa 200 de nave) prin tot felul de tertipuri financiare. A distrus flota feroviară a Tarii, taiind la fier vechi vagoane care dacă erau legate una de alta acopereau distanta dintre Constanta și Baia Mare. A adus minerii la București.
Cel mai grav lucru este faptul ca sub președenția lui a vrut să înființeze trei state autonome și anume, Statul Secuia cu județele Harghita,Covasna, Targu Mureș și Bihor cu capitala la Miercurea Ciuc. Statul Banat cu județele Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara cu capitala la Timișoara.
Statul Romano cu județele Mehedinți, Gorj, Olt, Argeș și capitala la Strehaia ( acesta era stat țigănesc). De-asemenea datorită funcției Astrale pe care o avea a sustinut crearea în Republica Moldova a Statului Gagauzia cu capitala la Taraclia. Președintele de atunci al Republicii Moldova nu a fost de acord cu acest lucru.
Toate aceste state urmau să fie recunoscute de Noua Comisie Europeană și de Consiliul Europei, dar acest lucru nu a fost posibil datorită Organizației de Tip Existentialist Misiunea Astrala România Altruista și Înțeleaptă care prin modul în care a actionat și acționează, a dejucat aceste planuri. Acest lucru a fost făcut și cu ajutorul unui părți ale securității Statului de atunci dar vad că nu este tras nici până azi nimeni la răspundere.
Trădătorii de Țară trebuie să știe că pentru ca această Țară România să aibă granițele pe care le are acum, au murit și s-au jertfit peste 1000000 de ființe.
Am spus și o mai spun că România va fi iarăși Mare, iar toate statele care au agresat acest areal vor fi dezmembrate. AVEM O JUMATATE DE ROMANIE LA ALTII..
Când am facut public acest lucru, mulți nu au crezut. Uitati -va cum doua state agresoarea se vor dezmembra cât de curând.Scris de Simion Capras(24-mar-2022).




ULTIMA ORĂ Verdict definitiv: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică


Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Curtea Supremă a respins miercuri apelul depus de fostul președinte Băsescu față de decizia Curții de Apel București.

  • Update: Reacția lui Traian Băsescu pe Facebook: ”Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”

Decizia instanței vine după ce documentele depuse în instanţă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au arătat că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod ”Petrov”.

Conform CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Traian Băsescu a furnizat informaţii prin care denunţa colegi de facultate și de serviciu pentru presupuse ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”, precum intenţia de a pleca în străinătate şi relaţii cu cetăţeni străini, existente în notele informative date în 05.05.1975.

  • Minuta ședinței ÎCCJ:

Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022.

Context. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) este așteptată să decidă, miercuri, dacă admite recursul fostului președinte Traian Băsescu la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității ca poliție politică. Hotărârea va fi una definitivă.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti – instanţa de fond – a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au avut nevoie de nouă luni pentru a motiva această decizie, iar în iunie 2020, dosarul a ajuns la Instanţa supremă – Secţia de contencios administrativ, după ce Traian Băsescu a formulat recurs.

Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Din documentele depuse în instanţă de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe.

Conform CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Traian Băsescu a furnizat informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum intenţia de a pleca în străinătate şi relaţii cu cetăţeni străini, existente în notele informative date în 05.05.1975.

Inquam Photos/ Octav Ganea)

articol preluat : comisarul.ro

joi, 17 martie 2022



Comentariu Existentialist:

Posibilitatea schimbări la nivel existential, în cadrul civilizațiilor virtuale, a scenariilor existențiale ( destin, soarta), a Fiintelor Individuale Superioare ( FIS) ,Fiintelor Colective ( Țară, continent, lume, Planeta, etnie) .

Prin modul în care au fost create civilizațiile virtuale, acestora li se poate schimba, contra cost, scenariul existential aprobat la începutul existentei celor sase Lumi care trebuie să se deruleze pe acest domeniu orbital al Planetei.
Cel mai ieftin cost pentru a schimba un destin existential, la FIS sau Ființă Colectivă, sant zilele de palindrom și zilele de 21 și 22 când se schimbă anotimpurile ( solstitii și echinoctii), ca dovadă că într-o zi de 22(februarie)2022 care a fost palindrom, a început bombardarea Ucrainei. Menționez faptul că al Treilea Război Mondial a început în 2014 odată cu invadarea Crimeei de catre rusi, iar procentual v-a predomina războiul informational (95 %) iar restul conflict armat convențional.
De alungul celor sase Lumi s-au creat mai multe scenarii existențiale dar care nu au fost implementate la nivel Lumesc decât începând cu existenta organizației existentialiste Misiunea Astrala România Altruista și Înțeleaptă (M.A.R.A.I) ,adică din 2008.
Acest război actual din Ucraina trebuia să existe într-o altă lume din cele sase, iar acest conflict armat trebuia să se desfășoare în orientul apropiat, care mai este posibil și de acum înainte.
Tot MARAI a rezolvat scenarii existențiale la nivel de Țară România, care trebuiau să se desfășoare în celelalte Lumi .
Cu acordu președintelui Tarii și cu cel al conducerii Consiliului Europei de atunci s-a încercat prin schimbare de destin existential, să se formeze Statul Secuia, care urma să cuprindă județele Harghita,Covasna, Tg. Mureș și Bihor, cu capitala la Miercurea Ciuc.
S-a încercat formarea statului Banat, tot cu acordul preș. Tarii de arunci si a CE, din județele Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara. S-a încercat constituirea unui stat Țigănesc din judetele Mehedinți, Gorj, Olt si Argeș cu capitala la Strehaia. În Republica Moldova s-a încercat constituirea statului Gagauzia
Toate aceste lucruri nu s-au realizat datorită celei mai puternice Organizatii Existentialiste MISCAREA ASTRALA ROMÂNIA ALTRUISTA si ÎNȚELEAPTĂ, care prin ceea ce a făcut a împiedicat ceea ce urmau să facă cozile de topor. Vedeți cine a fost președinte din 2008 încoace.
După formarea noii configurații de state federative ale Uniunii Europene și noul Consiliu al UE, toate aceste state noi formate trebuiau să fie recunoscute. NU A FOST CE SĂ MAI RECUNOASCĂ.
DUPĂ CUM NICI ACEST RAZBOI DIN UCRAINA NU TREBUIA SĂ EXISTE AICI CI IN ORIENTUL APROPIAT, ACEST LUCRU A FOST SCHIMBAT IN CIUDA CÂȘTIGĂRII COMPETITIEI CIVILIZATIONALE (2008-2012) CAND FIIND PALINDROM (12-12- 2012) PLANETA URMA SĂ FIE DISTRUSĂ. Scris de Simion Capras(17- mar -2022).

marți, 1 martie 2022



Importanta, la nivel societal, a democratiei meritocratice.

A. Definirea conceptului politic: Democratie

Conceptul politic: democratie este specific Statelor democratice si suverane, cum este prevazut a fi, la nivel constitutional, si Statul Romania ( in Constitutia statala, la Articolul 1, aliniatele: 1; 3), in care: Puterea Suprema, in Stat (Put-Sup-St), si se exercita prin: referendum, de catre: Electoratul statal (Elect-Stat), sau prin intermediul organelor reprezentative ale Statului, desemnate la nivel constitutional, in acest scop, ca: vointa comuna si suverana a majoritatii Populatiei statale, formulare in care: Populatia statala, in totalitatea sa, este numita: Poporul Roman, iar vointa comuna, suverana la nivel statal, este numita: Suveranitate nationala. In functie de caz, gruparea majoritara de electori, din cadrul Elect-Stat, care exprima, electoral, aceeasi optiune, este considerata ca reprezentand, de drept, prevazut la nivel constitutional: vointa comuna, suverana, care defineste: Suveranitatea nationala.
Intr-un Stat democratic (cum este Statul Romania), anumite hotariri de importanta fundamentala, respectiv de importanta principala, care, de regula, sunt prevazute, legal, a se adopta de catre anumite institutii principale, ale Statului, abilitate legal in acest scop, se pot insa adopta (in functie da caz) tot de catre Elect-Stat, prin referendum, adica prin exercitarea Suveranitatii nationale, (exemple: stabilirea anumitor optiuni, in cadrul activitatii de: legislare extraordinara, ca: adoptarea Constitutiei, stabilirea anumitor conditii, in cazul realizarii documentatiei oficiale, necesare solicitarii acordarii unor imprumuturi internationale; introducerea anumitor clauze, in cazul realizarii documentatiei oficiale, in vederea incheierii unor contracte internationale s.a).
B. Clasificari ale Democratiei.

Democratia, ca modalitate de guvernare statala, poate fi clasificata, in principal, in functie de 2 criterii de clasificare, referitoare la: prioritatea acordata, in practica de procedura, la nivel societal si anume:
b.1. - Din punct de vedere al prioritatii acordate factorilor decidenti.
b.1.a. - Democratie participativa - in cadrul careia prioritatea luarii unei hotariri, sau a alegerii unei optiuni, este acordata: vointei comune, exprimata prin vot (in cadrul unui referendum, caz in care votul, ca tip de vot, este numit: vot referendar) al Populatiei aferente nivelului la care se realizeaza referendumul, adica al nivelului de reprezentare, oficiala, teritoriala, din cadrul Statului respectiv (exemplu: statal; districtual; localitational), la care se supune dezbaterii problema ce necesita luarea unei hotariri sau alegerea unei optiuni. Democratia participativa se utilizeaza in detrimentul prioritatii acordate institutiilor (numite si: organe reprezentative, deliberative, ale Statului), abilitate, oficial, sa exercite, dar numai in mod corespunzator conditionat, anumite parti componente ale Put-Sup-Stat. Conducatorul, respectiv componenta institutiilor de tip: “ organe reprezentative, deliberative, ale Statului”se stabileste (in functie de caz) fie in mod electoral direct (pe baza votului exprimat in mod direct, de catre Electoratul aferent nivelului de reprezentare oficiala, teritoriala, in cadrul caruia se desfasoara actiunea avuta in vedere pentru a fi rezolvata), fie in mod electoral indirect, pe baza votului exprimat de catre reprezentanti, desemnati electoral, ai Electoratului, pentru a fi membri componenti ai institutiei abilitate in scopul dezbaterii actiunii avuta in vedere, adica prin votul membrilor componenti ai respectivului organ reprezentativ, deliberativ, de tip institutional.
b.1.b. - Democratie reprezentativa – in cadrul careia prioritatea luarii unei hotariri, sau a alegerii unei optiuni, este acordata vointei comune, exprimata prin vot, de catre membrii componenti ai organului reprezentativ, deliberativ, respectiv (vot numit, ca tip de vot: vot deliberativ), desfasurat in cadrul unei intruniri, oficiale a membrilor respectivului organ (numita: sedinta plenara), in al carei program (numit: ordine de zi), a fost introdusa si dezbaterea (numita: deliberare) problemei ce necesita luarea unei hotariri, sau alegerea unei optiuni.
In acest context, adaug semnalarea si reclamarea, publica,referitoare la situatia ca: in cadrul Constitutiei post-revolutionare a Romaniei (la Articolul 2, aliniatul 1), s-a comis, in mod deliberat, un foarte grav abuz constitutional, referitor la detinerea si exercitarea Suveranitatii nationale, prin formularea: “Suveranitatea nationala apartine Poporului Roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”, abuz care consider ca trebuie inlaturat cat mai urgent, deoarece: prin utilizarea cuvantului: “precum”, si: a inversarii ordinii de mentionare, in cadrul textului constitutional: nu se acorda prioritate, in exercitarea Suveranitatii nationale: Poporului Roman, ci: “organelor sale reprezentative”, fapt ce inseamna, ca efect constitutional: preluarea abuziva a prioritatii de exercitare a Suveranitatii nationale, de la Poporul Roman, de catre: “organele sale reprezentative”, care pot, in acest mod, sa hotarasca, in locul Poporului Roman, fara sa-i acorde posibilitatea de a exercita dreptul constitutional de: apartenenta, exclusiva, a Suveranitatii nationale, cu privire la anumite actiuni de mare importanta, sau doar de importanta, pentru Poporul Roman.
Tot in contextul expus anterior, mai semnalez si reclam, public, ca prin practicarea, abuziva si chiar samavolnica, a legislarii nelegitime si subversive, precum si prin aplicarea, complicitara, a legislatiei redactata si adoptata in mod nelegitim, anumite institutii abilitate (intre care sunt incluse si institutiile abilitate, oficial, la nivel constitutional, in calitate de: organe reprezentative, ale Poporului Roman, sa exercite, la nivel principal, cele 3 tipuri de Puteri principale, in Stat: legislativa, executiva, judecatoreasca), au uzurpat, de fapt, dreptul de apartenenta, exclusiva, a Poporului Roman asupra Suveranitatii nationale, aducandu-i in acest mod, deosebit de grave prejudicii: spirituale, materiale, financiare, sanitare, educationale, justitiare, recreative, precum si de alte tipuri.
Abuzul samavolnic, comis la nivel constitutional, semnalat anterior, a constat in: inlocuirea deliberata, prin legislare nelegitima si subversiva, la nivel constitutional, a democratiei participative, (specifica modului de exercitare a Suveranitatii nationale, precum si modului de exercitare a hotaririlor si optiunilor adoptate prin referendum, la nivel statal, respectiv districtual (judetean), respectiv localitational, precum si in alte situatii, prevazute legal), cu democratia reprezentativa, inlocuire realizata in mod deliberat, prin samavolnicie, comisa de catre conducatori, de regula, alesi electoral (in mod direct sau indirect), dar si conucatori care nu au fost alesi electoral (exemplu: Guvernatorul Bancii Nationale) in calitate de reprezentanti, oficiali, ai Poporului Roman, sau doar in calitate de desemnati, oficial, de reprezentanti oficiali ai Poporului Roman, precum si prin complicitate la legislarea nelegitim-subversiva, respectiv la aplicarea legislatiei nelegitime si subversive.
b.2. - din punct de vedere: calitativ-electiv,
b.2.a. - prin prioritatea acordata in mod egalitarist-nemeritocratic (de tip: 1 elector = 1 vot), tuturor electorilor componenti ai Elec-Stat, respectiv: ai Elect-Judetean, respectiv: ai ElectLocalit), in detrimentul prioritatii de tip: neegalitarist-meritocratic, caz in care tipul de democratie respectiva (caracteristic nemeritocratica), a fost numit: democratie egalitarista, sau: democratie ordinara;
b.2.b. - prin prioritatea de tip: neegalitarist-meritocratica, caracteristic-valorica si aferenta: "valorii electorale", acordata, pe de o parte: electorilor, respectiv, pe de alta parte: candidatilor electorali, insa doar: ca valoare pe care o pot dovedi prin: fapte concrete, deja realizate, la nivel: social (adica la nivel: localitational, respectiv: la nivel: districtual/ judetean), si, mai ales la nivel: statal (societal), precum si prin: potentialul lor valoric, rezultat din analiza si aprecierea faptelor concrete, deja realizate (anexate la: dosarul de elector, respectiv la: dosarul de candidat electoral, depus, in prealabil, la o institutie abilitata, oficial, in scopul aprecierii, de catre o Comisie de Selectie electorala, abilitata, oficial, in acest scop.

C. Democratia meritocratica:

Tipul de democratie expus anterior, caracteristic: neegalitarist-meritocratic, (adica: neputand fi egalitarist decat pentru: electori, respectiv pentru: candidati electorali, apreciati ca avind o valoare electorala egala), a fost numit: democratie meritocratica, si este considerat ca fiind o: democratie extraordinara (comparativ cu: democratia ordinara, egalitarist-nemeritocratica) . In cadrul democratiei meritocratice este definit si utilizat conceptul: dreptul de vot multiplu, caracteristic: neegalitarist (de tip: 1 elector = n voturi, cu: n=1 pina la m, relatie in care: m - reprezinta numarul maxim de voturi echivalente (de tip: ordinar-nemeritocratic), stabilit, legal, pentru a putea fi acordat, daca este cazul, in mod meritocratic, unui elector, pe baza aprecierii "valorii electorale" a respectivlui elector, dovedita, in prealabil, prin depunere, la o institutie abilitata oficial, a unui dosar de solicitare a dreptului de a exercita, la nivel electoral, votul multiplu.
Apreciez ca: votul multiplu, meritocratic, ar putea fi acordat, in mod oficial , de catre o institutie de Stat, cu profil adecvat, specific electoral, abilitata, legal in acest scop (cum ar fi, de exemplu, in Statul Romania: Autoritatea pentru Evidenta Permanenta a Electoratului). Rezultatele valorice ale aprecierii electorilor, respectiv ale aprecierii candidatilor electorali, vor fi comunicate, public, cu destul de mult timp inaintea desfasurarii alegerilor, de catre: Comisiile Electorale de Apreciere, constituite la nivel statal, respectiv la nivel: districtual-judetean, respectiv la nivel: localitational, dar: numai pentru acei electori, respectiv: pentru acei candidati-electorali, care vor solicita, oficial, o asemenea apreciere, cu o anumita durata temporala (legalizata) inainte de inceperea campaniei electorale.
Lista cu electorii carora li s-a acordat votului multiplu, precum si lista cu candidatii electorali apreciati, oficial, in ordine valorica, descreascatoare, vor fi date publicitatii, tot inainte de inceputul campaniei electorale, pentru ca Electoratul aferent sa le poata cunoaste, verifica, si eventual, contesta, in mod oficial.

D. Implementarea in Romania a democratiei meritocratice:

In contextul in care introducerea oficiala, in practica electorala din Statul Romania, a procedurii de selectie-electorala bazata pe democratie-meritocratica, va starni, probabil, nu doar nedumerire, ci si reactii potrivnice, din partea politrucilor, adepti ai democratieiordinare, egalitariste (deoarece acestia sunt, de regula, lipsiti nu doar de moralitate politica, ci si de merite societale si au acaparat Put-Sup-Stat prin viclenie si subversiune, dorind s-o mentina cat mai mult timp, posibil), apreciez ca, pentru inceput, introducerea in legislatia electorala a democratiei-meritocratice nu ar fi oportun sa fie impusa, direct, prin legislatie, sau prin mijloace de forta civica, decat, eventual, in situatii extreme, motivate de izbucnirea unor manifestari publice de mari proportii, revolte, sau a unei revolutii, capabile sa impuna schimbari radicale in legislatia electorala, care sa “asaneze”, in mod determinant, actuala clasa peudo-politica, politrucista, ci ar fi mai indicat sa fie introdusa in mod facultativ.
Astfel, apreciez ca, deocamdata, introducerea democratiei-meritocratice nu trebuie sa oblige ca un elector sa voteze doar un candidat-electoral care figureaza pe lista de candidati alcatuita pe baza valorii potential- electorale, de catre Comisia Electorala de Apreciere, cia lista respectiva este bine sa aiba, la inceput, o anumita perioada temporala, doar o valoare consultativa si orientativa pentru electorii interesati sa cunoasca si modul de apreciere a unei Comisii Electorale, abilitata, oficial, in acest scop. Mai apreciez, de asemenea, ca si avantajele introducerii in legislatia electorala a conceptului: elector-meritocratic, expus anterior, ar fi oportun sa fie, deocamdata, doar supuse dezbaterii publice, prin mediatizare, ca o psibila etapa urmatoare, iar in cazul in care majoritatea Electoratului se va convinge si va solicita si implementarea legislativa a celei de-a 2-a etape, sa se procedeze la implementarea, in mod oficial, a democratiei meritocratice in legislatia electorala (inclusiv si: aprecierea, oficiala, pre-electorala a candidatilor electorali , precum si publicarea listei apreciatilor, in ordine descrescatorvalorica).
Daca aplicarea, la nivel electoral, a democratiei meritocratice,va produce efectul dorit, adica: va contribuit, in mod eficient, la asanarea clasei politice la nivelul calitatii candidatilor electorali, se poate pune, intr-un mod similar, si problema continuarii asanarii Clase politice inclusiv la nivelul partidelor politice. Apreciez, de asemenea, ca decizia finala cu privire la utilitatea introducerii, in mod oficial, a democratiei meritocratice, in cadrul activitatii electorale, trebuie sa fie hotarita, de catre Poporul Roman, prin: referendum, adica prin exercitarea: Suveranitatii nationale (pentru a nu putea fi schimbata, ulterior, prin: legislatie ordinara).
Aplicarea oficiala, in Statul Romania, a conceptului: democratie meritocratica, la nivel societal (in mod: functional, sau doar in mod: consultativ-orientativ), in cadrul legislatiei electorale, apreciez ca ar avea avantajul de a permite Electoratului statal sa poata cunoaste mai bine: potentialul moral si profesional al unui elector, respectiv: al unui candidat electoral, respectiv: al unui partid politic, deja dovedite prin realizari (sau dimpotriva, prin nerealizari si chiar prin comitere de abuzuri, respectiv de samavolnicii, deja infaptuite), in scopul de a contribui la diminuarea votarii in nedeplina cunostinta de informatii electorale, de catre Electorat, datorita manipularii propagandistice si fraudelor electorale la care a fost supus, prin afise specific electorale, prin massmedia, respectiv prin fraudare de tip: “cumparare” de voturi, sau prin: schimbarea, frauduloasa, a optiunilor electorale, adica prin anulare deliberata si subversiva de voturi, in cadrul actiunii de numarare a voturilor, respectiv prin: adaugare de voturi electorale, la tranportul sacilor cu voturi, prin modificarea subversiva a programelor de prelucrare, pe ordinator, a rezultatelor electorale, precum si in alte moduri. Totodata s-ar reduce, mult, influenta fondurilor electorale cheltuite de catre candidatii electorali potenti-financiar, al caror “potential electoral” nu consta, in mod determinant, in: moralitate si profesionalism, ci in marimea fondurilor electorale de tip: logistic si financiar, de care are dispun.
Mai apreciez, pe de alta parte, ca: aplicarea democratiei-meritocratice, in activitatea electorala, constituie si strategia politica cea mai eficienta, care, daca ar fi implementata, in mod oficial, la nivel statal, ar asana, la nivel moral si profesional, in modul cel mai eficient (din punct de vedere: material si temporal), actuala Categorie de politicieni, dominata, in mod: super-determinant, de politruci-mafioti, masoni, agenti-declasati si subversivi, inalt-tradatori, precum si de: alte tipuri, care a acaparat, in mod samavolnic: Put-Sup-Stat si doreste s-o exercite, cat mai mult timp posibil, chiar si cu orice pret, in detrimentul consolidarii statale a Statului Romania, precum si in detrimentul marii majoritati a Populatiei statale, care a fost adusa si este mentinuta intr-o stare de pauperizare dezastruoasa, precum si de needucare-morala, care accentuaeaza, continuu destructurarea populationala, mai ales la nivelul Etniei Romane, Etnie care are meritul dar si datoria de a se mentine ca: Etnie principala-fondatoare-statal si, totodata, singura in masura sa asigure, in mod determinant: continuitatea statala si independenta Romaniei.

E. Alte tipuri de democratii, apreciate ca meritocratice:

Desi in anumite State, in domeniul Politologiei, sunt uzitate si studiate, inclusiv oficial, si alte tipuri de democratii, caracteristic neegalitariste (unele dintre acestea fiind chiar implementate, la nivel constitutional, aferent respectivelor State si utilizate in practica electorala), numite generic: democratii cenzitare (exemple: democratiile lustrative; democratiile plutocratice; democratiile nobiliare; democratiile religioase; s.a), precizez ca expunerea si analiza respectivelor tipuri de democratii nu intra in obiectivul de prezentare si analiza, la nivel politologic si constitutional, al acestei lucrari, obiectiv, care este limitat numai la tipurile de democratii avute in vedere pentru: Statul Romania, precum si pentru: Statul Republica Moldova, ca: State definite, la nivel constitutional, a fi: State de Drept, dar care, in realitate, adica: de fapt, sunt decat: State de : pseudo de drept", datorita subversiunii si agresiunii statale la care au fost si inca sunt supuse, in absenta unor: conducatori patrioti, sau macar a unor: cetateni-autentici, autohtoni, care, desi exista, au fost si probabil vor mai fi marginalizati sau inlocuiti, in mod subversiv, in timp, cu prezenta unor : "politruci" autohtoni, ce s-au specializat in practicarea: pseudo-dreptului, la nivel: politic-partidist-mafiot, respectiv: subversiv-masonic; subversiv-religios; subversiv etniciredentist; subversiv deviationist-sexual, subversiv-agentural “acoperit”, si s-au transformat (in functiede caz) in obedienti pina la slugarnicie si chiar pupincurism fata de corporatismulinternational-mafiot, specific colonial, precum si fata de imperialismul inrobitor si distructiv-statal, si care, in marea lor majoritate, au devenit promotori, in Romania, ai asa zisei (peiorativ):"Noua ordine mondiala".

Lorin Fortuna
fost: Organizator si Fondator , principal, la Timisoara, al Revolutiei Romane din decembrie 1989; actual: Conducator al Grupului Constitutional "Timisoara"



Comentariu existentialist:

Conceptul de Țară Aleasă Inaintemergatoare.
Țara Aleasă Inaintemergatoare are ca și rol preluarea de către ființele din acea Țară,a tot Raul Existential al acestei Lumi Medii nr.6 și dizolvarea acestui rău prin suferință, necazuri, neajunsuri, inundații,cutremure, boli etc.
Când o Țară Aleasă Inaintemergatoare se destramă ( nu contează cauzele) acea Lume se oprește din cauză că cei aleși nu își mai pot duce la îndeplinire misiunea pentru care au fost aleși.
Statutul de Țară Inaintemergatoare a fost obținut datorită Revoluției de la Timișoara cand și Orașul Timișoara cât și poporul Român au obținut acest statut.
În concepția Ierarhiilor Astrale Abilitate se considera că Revoluția de la Timișoara a îndeplinit cele trei condiții care o validau și anume să existe morti, să se infiinteze un for de conducere care sa numit FDR ( Frontul Democratic Român) și să existe un document sau o proclamația a revolutionarilor cu privire la revendicările lor. Acest lucru s-a întâmplat doar la Timișoara iar datorită acestui lucru, s-a obtinut acest statut. Toți conducătorii pe care i-a avut această Țară Românie nu au voie să pupe nici FUNDUL, cetățenilor romani pentru modul în care și au batut joc de ei în ultimii 32 de ani. Pe lângă misiunea deosebită pe care o are acest popor obosit și asuprit de religii, masonerii hoți etc, trebuie să reziste și la nelegiuirile conducatorilor statului.
Chiar nu se vede la ce a fost supus acest popor înaintea inceperii acestui conflict, care trebuia să se desfasoare în Orientul Apropiat? Dacă nu prelua acest popor Raul Existential facut de Rusia și nu numai era distrusă demult această Lume. De aceea se întâmpla în această Țară ce s-a întâmplat cu atâtea scumpiri și nereguli. Tot aici au fost încărcați cu rău existential și mantuitorii la nivel de familie, stradă, comună, Oraș, judet și Țară pentru a putea duce și dizolva acest rau existential prin suferință .
AȘA CĂ DRAGĂ ROTHSCHIL, ROTTERMAN SI ALTII CARE VRETI SĂ CUMPARATI ACEASTĂ ȚARĂ ROMANIA O SĂ AVEȚI MARI SURPRIZE. SANT LUCRURI CARE SE POT CUMPARA DAR SANT LUCRURI PE CARE NU LE POTI CUMPARA.
Scris de Simion Capras(1-mart-2022).

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...