vineri, 14 aprilie 2023

 




Simboluriile si sarbatoriile Crestine 

Niciunu dintre personajele prezentate in biblie nu a existat real(fizic , istoric ) sunt doar metafore si personificarii .Biblia descrie un ADEVAR dar personajele sunt fictive . IIsus (si nu HRISTOS) este o personificare a Soarelui iar cei 12 apostolii sunt defapt cele 12 constelatii prin care trece SOARELE in decursul unui an de zile, cele 4 evanghelii semnifica cele 4 anotimpurii care sunt intr-un an ..........Sarbatoarea Craciunului este defapt incheierea unui ciclu solar .... Pe data de 22 dec pina pe 25 dec el (soarele ) se afla in cel mai sudic punct pe bolta cereasca (pe emisfera nordica) ....unde sta 3 zile dupa care se ridica pe bolta in fiecare zi cu un grad ..... de aici expresia de (a) INVIA  a lui IIsus .. Dar el invie in fiecare zi castigand confruntarea cu cel intunecat (zeul noptii - LUNA ) ...Astroteologia ,studiul miscarii Soarelui pe bolta cereasca si influienta lui asupra omului .......Iar sarbatoarea Pastelui ,poate fii considerata o Sarbatoare A Primaverii cand natura RENASTE ,cand incepe un nou ciclu agricol, turmele ies la pascut ,etc .In trecut exista cate o sarbatoare specifica fiecarui anotimp(echinoctiu si solstitile ) ,cand se faceau ceremonii specifice perioadei .........Crestinismul a fost initial o RELIGIE SOLARA ....un cult al soarelui fara de care nu am putea exista(fara Soare) dar popii au transformat-o in altceva din dorinta de a controla masele .
Adevaratii CREATORII ( un miliard de anii inaintea noastra in timp si spatiu ) sunt cei care au creat acest ansamblu in care existam ( Soare ,Luna ,Pamant ,sistem solar ,galaxii ), in care Omul se poate dezvolta fiintial prin acumularea de noi informatii  pentru a se putea califica pentru lumile superioare  . Scris de Adrian Iacob (22-mars-2022).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...