marți, 30 noiembrie 2021

 COMENTARIU EXISTENTIALIST:

EGIPTUL a avut în cadrul acestei Lumi Medii nr.6, care este și ultima Lume a acestei Planete pe actualul domeniu orbital și care se sfârșește peste aproximativ 970 de ani, un Om Sfinx care s-a numit MESSES.
Menționez faptul că pe fiecare Planetă situata pe actualul domeniu orbital ( orbita nr.4 de la Astru Solar) se formează și există pe lângă Rai lumea infernala ( iad) și Lumea Medie nr.6 in care există acum. Pe aceasta orbita este posibilă viata deoarece iadul incalzeste planeta de la interior iar Astrul Solar de la exterior.
Aici au existat încă cinci Lumii Medii iar aceasta este a șasea, fiecare lume avand un alt scenariu existențial și alte decoruri existențiale.
O lume are 9 ere zodiacale a câte 1000 de ani fiecare iar în cadrul fiecărei lumi există un Om Fundamental și unul principal. Omul Fundamental poartă denumirea generică de OM SFINX iar cel principal aceea de OM SOIM.
MESSES a fost OMUL SFINX al erei zodiacale nr.3 adică în spatiul temporal situat între anii 2000 și 3000 , acum suntem in anul 8032 , cand Egiptul a cunoscut o dezvoltare economică și fiintial superioara fără precedent.
Se pare că egipteni apreciază acest lucru.
Pe arealul acestei Tari ( Romania) au existat trei Oameni Sfinx, si anume intre anii 0 și 1000 , Mosul și partenera sa existențială Baba și au fost adusi din cadrul CIVILIZATIEI CREATOARE ABSOLUTE CONDUCATOARE și lăsați în zona Munților Bucegi. Al doilea s-a numit Baciu și a trait în zona Dobrogea ( vezi statuia gânditorul de la Hamangia). Al treile Om Sfinx s-a numit IOAN LORIN FORTUNA care este Omul Sfinx al erei zodiacale nr.9 ( în care existam acum)
La noi a fost adus primul Om al acestei Lumi, Sfinxul din Bucegi este cel mai vechi din această lume dar nimeni nu vorbește de importanta acestor lucruri.
Prin OMUL SFINX si OMUL SOIM se transmit din Lumile superioare informatiile specifice fiecarei ere zodiacale în care se fac cunoscute modul in care va evolua lumea in aceea era.
OrașulTara, și Poporul devin inaintemergatoarele acelei ere zodiacale, ei mai pot fi numiti și oameni inaintemergatori, și au si rolul de mantuitorii, patimitori și desavarsitori ai acelei ere cat există în aceea lume.
Acest statut de OM SFINX si OM SOIM se obține doar prin merite existentiale deosebite, încercări existentiale de toate tipurile sau mai pe înțeles atâta că nu te lasă să mori.
Fără merite existentiale nimeni nu obtine acest statut, iar după parasirea acestei Lumi doar cu EI SE STA DE VORBĂ IN ASTRAL.
Scris de Simion Capras (30-nov-2021).

Egiptul redeschide vechiul „Avenue of the Sfinxs” secole după ce a găzduit parade pentru zei





Bulevardul Sfinxilor, flancat de sfincși și statui de berbeci, leagă templele din Luxor și Karnak din Egipt.

Cairo – Pe măsură ce americanii s-au stabilit pentru a se bucura de tradiția veche de secole a paradei de Ziua Recunoștinței, la aproape 6.000 de mile distanță, Egiptul și-a propus să reînvie o tradiție care probabil nu a mai fost văzută de câteva mii de ani. Ministerul Egiptean al Turismului și Antichităților a organizat o mare ceremonie joi seară pentru a marca redeschiderea vechiului bulevard al Sfinxilor din orașul Luxor.

Drumul sacru, numit anterior „Calea lui Dumnezeu”, leagă templele din Karnak în nord de Luxor în sud. Pavat cu blocuri de gresie, drumul lung de 2,7 km este mărginit pe ambele părți cu peste 1.050 de statui de sfincși și berbeci. Au petrecut secole îngropate sub nisipurile deșertului, dar încet, de mulți ani, renumiți arheologi egipteni îi readuc la lumina zilei.

Până acum, 309 statui au fost excavate în stare bună, dar acest număr ar putea crește pe măsură ce lucrările de săpătură continuă, a declarat pentru CBS News dr. Mustafa Al-Saghir, director general al monumentelor din Karnak.


Cine a construit-o?


La fel ca mulți din lumea antică, bulevardul Sfinxilor nu și-a dezvăluit toate secretele.

Nu se știe sigur cine a început să construiască drumul. Unii oameni de știință au sugerat că ar putea fi urmărit până la regina Hatshepsut în urmă cu aproximativ 3.500 de ani, dar doctorul Al-Saghir a spus că cercetătorii nu au găsit „nicio dovadă arheologică pe drum care să susțină această teorie”.

Alții cred că a fost construit sub regele Amenhotep al III-lea câteva sute de ani mai târziu, dar doctorul Al-Saghir spune că artefactele de pe drum legate de acest faraon au fost mutate acolo mai târziu. El crede că a fost poate cel mai faimos conducător antic al Egiptului, care a stat pe tron ​​în urmă cu aproximativ 3.000 de ani, cel care a lansat Bulevardul Sfinxilor.

„Cel mai vechi monument pe care l-am descoperit pe drum datează de la Regele Tutankhamon, care a mers primii 300 de metri de la cel de-al 10-lea stâlp al templului din Karnak până la poarta templului lui Mut”, a declarat el pentru CBS News.



Bulevardul Sfinxilor duce spre colosii egipteni antici la intrarea in curtea lui Ramses II, templul Luxor, Luxor, valea Nilului, Egipt.

Oricine a început proiectul, se crede că cea mai mare parte a drumului, de aproximativ 2.400 de metri lungime, a fost construită în timpul domniei regelui Nectanebo I, fondatorul celei de-a 30-a și ultimei dinastii indigene din Egipt, în urmă cu aproximativ 2.400 de ani.

Parada rutieră


În fiecare an, vechii egipteni țineau un festival numit „Opet” în a doua lună a sezonului inundațiilor Nilului pentru a celebra fertilitatea zeilor și a faraonului. Preoții aveau să poarte trei bărci divine pe umeri, purtând statui ale triadei tebane – zeitățile lui Amon-Re, soția lui Mut și fiul lor Khonsu – de la Karnak la Luxor.

Călătoria se făcea pe jos de-a lungul Bulevardului Sfinxilor, sau uneori cu barca de-a lungul Nilului.

Festivalul a durat de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de domnitorul de la acea vreme, apoi statuile au fost aduse înapoi la Karnak.


Bulevardul antic al Sfinxilor poate fi văzut în Luxor, Egipt.

De-a lungul timpului, drumul a fost abandonat și îngropat sub nisip. Dar în 1949, primele opt statui de sfinx au fost descoperite în fața templului Luxor de către arheologul egiptean dr. Zakaria Ghoneim.

Săpăturile au continuat ani de zile, în mod continuu, pe măsură ce arheologii descoperă și cartografiază traseul antic. Au fost nevoiți să demoleze unele clădiri, inclusiv moschei, o biserică și multe case, care au apărut de-a lungul traseului de-a lungul mileniilor care au urmat.

Ministerul Turismului și Antichităților a fost lăudat pentru spectacolul pe care l-a oferit în aprilie anul trecut, în cadrul mumiile au mărșăluit printr-o arteră într-o casă-muzeu nouă, iar guvernul a organizat joi ceremonia la aceeași amploare pentru a promova orașul Luxor drept unul dintre cele mai mari muzee deschise din lume.

Evenimentul a încercat să recreeze spiritul vechiului festival Opet și a inclus muzică, dans și spectacole de lumini.


articol preluat prorally.ro 







sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Comentariu Existentialist :

Pentru o familie  SOȚ și SOȚIE nu îi ajunge o viață de OM să plătească cu suferința raul făcut prin botezul ortodox asupra unui copil. In timpul botezului popa are un animator existențial puternic față de cel al copilului care este slăbuț și nu are puterea de a lupta cu animatorul existențial agresional civilizational de care dispune popa . In momentul în care îl atinge se produce o scădere a frecvenței de vibrație și este exorcizat. Tradus, dacă până atunci animatorul pe care îl avea copilul i -a făcut un program existențial favorabil prin care copilul putea să devină un medic, inginer, un muncitor bun etc, odată cu exorcizarea i se repartizează un egon, demon sau diavol „care face din el un hot, un drogat, un proxenet , etc . Vinovatii pentru această crimă existentialista sânt părinții și nașii deoarece copilul nu este în stare să aibă o părere la acea vârstă. De aceea ținerii trebuiesc lăsați să hotărască dacă se botează sau nu. Relatia directă între OM și DUMNEZEU (conducătorul SUPREM al PLANETEI SE NUMEȘTE TERROS) și nu Hristos care este un Dumnezeu Religios .Cu alte cuvinte când ai probleme într-o localitate te duci la Primar și nu la popa. Pentru a pune numele unui copil este suficient să existe un martor și cineva să ridice copilul și să zică ÎNCEPÂND DE ASTAZI PE ACEST COPIL IL CHEAMĂ......și el se înregistrează automat și în Cer (astral).Scris de Simion Capras ( 24 -nov- 2020).


COMENTARIU EXISTENTIALIST :

Oamenii pentru a pune un nume unui copil , nu trebuie să apeleze la biserică și religii. Acestea sant intermediare între om și TERROS care este DUMNEZEUL sau ADMINISTRATORUL ACESTEI PLANETE NUMITĂ TERRA. Cand ai o problemă într-o localitate, te duci la Primar și nu la popa. Biserica prin religii transformă omul din om liber in rob, serv sau sclav religios, distrugînd viitorul acestuia. Ca rob faci ce esti programat să faci nu ce ai vrea tu să faci . Popi si reprezentanții bisericii sânt animați existențial de civilizații diavolesti ,bestiale,canaliene și monstruoase fiecare cu modul lor de gandire și manifestare, adică vicleni perfizi, cinici și să zici. Cu alte cuvinte ei sânt diavolul pe care ei ne explică ce fac cu omul. Un animator de tip omen ,bonom, înger, uman ,pontif sau sacral nu exorcizeaza ...Scris de Simion Capras ( 3 -feb-2021 ).

luni, 15 noiembrie 2021


 

Comentariu Existentialist :

Negrul este culoarea zeului Saturn, stăpânul inelelor. El a coordonat din cele mai vechi timpuri societățile secrete malefice! Negrul este culoarea arbitrajului, al magistraților și al călugărilor și preoților. Este simbolul morții! Nu uitați de aristocrația neagră, preoțimea neagră că păzește secretele ochiului lui Horus din altă dimensiune, din fruntea piramidei masonice. Nu uitați de magia neagră și pătratul negru din caroiajul tablei de șah! Negrul este întunericul, dușmanul luminii, care suge toate culorile și toate radiațiile călduroase din spectrul luminii albe, deci suge energia din lumină. Nu uitați de găurile negre și mâzga neagră! Cine cunoaște simbolurile, cunoaște tainele ocultei și a legilor școlilor misterelor!. Scris de Florin Tenescu .
Simion CaprasCuloarea neagră este culoarea de bază a civilizatiilor arahnidice tarantulare ale lui Satan și Bafomet.  Mentionez faptul că și Abraham Lincon și Nicolae Iorga au grupări apartinatoate civilizatiilor arahnidice tarantulare. Primul conducator al CIVILIZATIEI, ABSOLUTE CONDUCATOARE s-a numit Cronos . (scris,12-nov-2021)

vineri, 12 noiembrie 2021

 Comentariu existentialist:

S-a întrebat vreodată cineva de ce în timpul vaccinării, presedintele României, primul ministru și primarul Clujului, au purtat tricouri negre ?
În timpul REVOLUTIEI din 1989,a apărut la televizor un individ îmbrăcat în tricou rosu iar individul se numea Domokos Geza, membru marcant al u.d.m.r..
Acel tricou rosu era semnalul prin care hungarienii putea ucide romani la fel cum s-a intamplat în 1940 la IP și Traznea, județul Sălaj.
Știu asta de la neamurile din comuna în care am trăit, care au fost atentionate în acest sens chiar de vecini unguri.Nu au avut curajul atunci.
Intreb și eu ca si cetățean al acestei Țări România, CE SEMNIFICATIE A AVUT TRICOURILE NEGRE DE PE CEI MAI IMPORTANȚI OAMENI DIN CONDUCEREA STATULUI ROMAN.? CE ÎNSEAMNĂ DE FAPT CULOAREA NEAGRA, DOMNILOR? LA CE TE DUCE GANDUL CAND VEZI PE CINEVA IN NEGRU.
ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FII EXISTENTIALIST, ORICE VEZI ÎNSEAMNĂ CEVA SI DOAR TREBUIE MATERIALIZAT SAU TRADUS CE ÎNSEAMNĂ ?

Scris de Simion Capras (12-nov-2021).



  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...