marți, 30 noiembrie 2021

 COMENTARIU EXISTENTIALIST:

EGIPTUL a avut în cadrul acestei Lumi Medii nr.6, care este și ultima Lume a acestei Planete pe actualul domeniu orbital și care se sfârșește peste aproximativ 970 de ani, un Om Sfinx care s-a numit MESSES.
Menționez faptul că pe fiecare Planetă situata pe actualul domeniu orbital ( orbita nr.4 de la Astru Solar) se formează și există pe lângă Rai lumea infernala ( iad) și Lumea Medie nr.6 in care există acum. Pe aceasta orbita este posibilă viata deoarece iadul incalzeste planeta de la interior iar Astrul Solar de la exterior.
Aici au existat încă cinci Lumii Medii iar aceasta este a șasea, fiecare lume avand un alt scenariu existențial și alte decoruri existențiale.
O lume are 9 ere zodiacale a câte 1000 de ani fiecare iar în cadrul fiecărei lumi există un Om Fundamental și unul principal. Omul Fundamental poartă denumirea generică de OM SFINX iar cel principal aceea de OM SOIM.
MESSES a fost OMUL SFINX al erei zodiacale nr.3 adică în spatiul temporal situat între anii 2000 și 3000 , acum suntem in anul 8032 , cand Egiptul a cunoscut o dezvoltare economică și fiintial superioara fără precedent.
Se pare că egipteni apreciază acest lucru.
Pe arealul acestei Tari ( Romania) au existat trei Oameni Sfinx, si anume intre anii 0 și 1000 , Mosul și partenera sa existențială Baba și au fost adusi din cadrul CIVILIZATIEI CREATOARE ABSOLUTE CONDUCATOARE și lăsați în zona Munților Bucegi. Al doilea s-a numit Baciu și a trait în zona Dobrogea ( vezi statuia gânditorul de la Hamangia). Al treile Om Sfinx s-a numit IOAN LORIN FORTUNA care este Omul Sfinx al erei zodiacale nr.9 ( în care existam acum)
La noi a fost adus primul Om al acestei Lumi, Sfinxul din Bucegi este cel mai vechi din această lume dar nimeni nu vorbește de importanta acestor lucruri.
Prin OMUL SFINX si OMUL SOIM se transmit din Lumile superioare informatiile specifice fiecarei ere zodiacale în care se fac cunoscute modul in care va evolua lumea in aceea era.
OrașulTara, și Poporul devin inaintemergatoarele acelei ere zodiacale, ei mai pot fi numiti și oameni inaintemergatori, și au si rolul de mantuitorii, patimitori și desavarsitori ai acelei ere cat există în aceea lume.
Acest statut de OM SFINX si OM SOIM se obține doar prin merite existentiale deosebite, încercări existentiale de toate tipurile sau mai pe înțeles atâta că nu te lasă să mori.
Fără merite existentiale nimeni nu obtine acest statut, iar după parasirea acestei Lumi doar cu EI SE STA DE VORBĂ IN ASTRAL.
Scris de Simion Capras (30-nov-2021).

Egiptul redeschide vechiul „Avenue of the Sfinxs” secole după ce a găzduit parade pentru zei





Bulevardul Sfinxilor, flancat de sfincși și statui de berbeci, leagă templele din Luxor și Karnak din Egipt.

Cairo – Pe măsură ce americanii s-au stabilit pentru a se bucura de tradiția veche de secole a paradei de Ziua Recunoștinței, la aproape 6.000 de mile distanță, Egiptul și-a propus să reînvie o tradiție care probabil nu a mai fost văzută de câteva mii de ani. Ministerul Egiptean al Turismului și Antichităților a organizat o mare ceremonie joi seară pentru a marca redeschiderea vechiului bulevard al Sfinxilor din orașul Luxor.

Drumul sacru, numit anterior „Calea lui Dumnezeu”, leagă templele din Karnak în nord de Luxor în sud. Pavat cu blocuri de gresie, drumul lung de 2,7 km este mărginit pe ambele părți cu peste 1.050 de statui de sfincși și berbeci. Au petrecut secole îngropate sub nisipurile deșertului, dar încet, de mulți ani, renumiți arheologi egipteni îi readuc la lumina zilei.

Până acum, 309 statui au fost excavate în stare bună, dar acest număr ar putea crește pe măsură ce lucrările de săpătură continuă, a declarat pentru CBS News dr. Mustafa Al-Saghir, director general al monumentelor din Karnak.


Cine a construit-o?


La fel ca mulți din lumea antică, bulevardul Sfinxilor nu și-a dezvăluit toate secretele.

Nu se știe sigur cine a început să construiască drumul. Unii oameni de știință au sugerat că ar putea fi urmărit până la regina Hatshepsut în urmă cu aproximativ 3.500 de ani, dar doctorul Al-Saghir a spus că cercetătorii nu au găsit „nicio dovadă arheologică pe drum care să susțină această teorie”.

Alții cred că a fost construit sub regele Amenhotep al III-lea câteva sute de ani mai târziu, dar doctorul Al-Saghir spune că artefactele de pe drum legate de acest faraon au fost mutate acolo mai târziu. El crede că a fost poate cel mai faimos conducător antic al Egiptului, care a stat pe tron ​​în urmă cu aproximativ 3.000 de ani, cel care a lansat Bulevardul Sfinxilor.

„Cel mai vechi monument pe care l-am descoperit pe drum datează de la Regele Tutankhamon, care a mers primii 300 de metri de la cel de-al 10-lea stâlp al templului din Karnak până la poarta templului lui Mut”, a declarat el pentru CBS News.



Bulevardul Sfinxilor duce spre colosii egipteni antici la intrarea in curtea lui Ramses II, templul Luxor, Luxor, valea Nilului, Egipt.

Oricine a început proiectul, se crede că cea mai mare parte a drumului, de aproximativ 2.400 de metri lungime, a fost construită în timpul domniei regelui Nectanebo I, fondatorul celei de-a 30-a și ultimei dinastii indigene din Egipt, în urmă cu aproximativ 2.400 de ani.

Parada rutieră


În fiecare an, vechii egipteni țineau un festival numit „Opet” în a doua lună a sezonului inundațiilor Nilului pentru a celebra fertilitatea zeilor și a faraonului. Preoții aveau să poarte trei bărci divine pe umeri, purtând statui ale triadei tebane – zeitățile lui Amon-Re, soția lui Mut și fiul lor Khonsu – de la Karnak la Luxor.

Călătoria se făcea pe jos de-a lungul Bulevardului Sfinxilor, sau uneori cu barca de-a lungul Nilului.

Festivalul a durat de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de domnitorul de la acea vreme, apoi statuile au fost aduse înapoi la Karnak.


Bulevardul antic al Sfinxilor poate fi văzut în Luxor, Egipt.

De-a lungul timpului, drumul a fost abandonat și îngropat sub nisip. Dar în 1949, primele opt statui de sfinx au fost descoperite în fața templului Luxor de către arheologul egiptean dr. Zakaria Ghoneim.

Săpăturile au continuat ani de zile, în mod continuu, pe măsură ce arheologii descoperă și cartografiază traseul antic. Au fost nevoiți să demoleze unele clădiri, inclusiv moschei, o biserică și multe case, care au apărut de-a lungul traseului de-a lungul mileniilor care au urmat.

Ministerul Turismului și Antichităților a fost lăudat pentru spectacolul pe care l-a oferit în aprilie anul trecut, în cadrul mumiile au mărșăluit printr-o arteră într-o casă-muzeu nouă, iar guvernul a organizat joi ceremonia la aceeași amploare pentru a promova orașul Luxor drept unul dintre cele mai mari muzee deschise din lume.

Evenimentul a încercat să recreeze spiritul vechiului festival Opet și a inclus muzică, dans și spectacole de lumini.


articol preluat prorally.ro 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...