vineri, 25 noiembrie 2022

 


LORIN FORTUNA
L-am cunoscut în 20 Decembrie 1989 în Balconul Operei din Timișoara! A fost hotărârea soartei de a trimite într-un astfel de moment ceea ce se numește astăzi un Lider, care să exprime netemător și coerent voința celor se implicau în revoltă ! El a deschis Balconul. A ținut prima cuvântare miilor de timișoreni din actuala Piața Victoriei ! O oră mai târziu a propus formarea celei dintâi forțe coerente care să conducă Revoluția: primul partid antitotalitar din România, Frontul Democratic Român, ce avea să înfrunte dictatura lui Nicolae Ceaușescu, cu două zile și nopți înainte de căderea lui. A format dintre primii ajunși lângă el o echipă ai cărei membri și-au declinat numele și profesia în fața timișorenilor adunați în fața Balconului. A organizat în culisele Operei primele structuri de rezistență dintre timișorenii care îl urmaseră. A scris prima Proclamație de la Timișoara, a scris primul Manifest al Revoluției: “A căzut tirania”, manifest tradus imediat în câteva limbi. A declarat primul că Timișoara va intra în grevă generală, și apoi se va transforma în primul oraș liber de comunism! A discutat la Consiliul Județean cu o grupare de demnitari ai Partidului Comunist ce se întâlniseră in prealabil cu timișorenii care formaseră acolo un alt pol al revoltei. A exprimat cu vehemență cererea demisiei Dictatorului! A cerut Armatei să se ralieze Revoluției în plină stare de asediu! Amenințat că va fi făcut vinovat pentru situația explozivă de pe străzile municipiului, amenințat că familia lui și a membrilor echipei sale vor avea de suferit imediat de pe urma faptelor lui, nu s-a lăsat intimidate și a revenit în Balconul Operei de la Timișoara, primul Balcon al Revoluției Române, model al multor altor Balcoane ale revoltei în marile orașe ale țării! A fost nativ, primul și singurul Lider care, prin faptele lui, a impulsionat mișcarea revoluționară din România! Iar istoria nu îl va uita! Căci, primul dintre ceilalți, a binemeritat de la patrie!
Sufletul lui Lorin Fortuna a urcat la cer în ziua de 25 noiembrie 2016 la Timișoara. Niciodată invitat la Parlamentul României cu ocazia comemorărilor Revoluției Române, izgonit de Ion Iliescu din Colegiul Național al Institutului Revoluției, a murit singur (la înmormântarea lui nu a fost prezentă nici o oficialitate a orașului Timișoara!), lăsat pradă injuriilor generale, înecat ulterior, de către Regimurile de putere, dar și de populația post-decembristă, în josnica lor uitare, în buna tradiție a unui popor care l-a abandonat și pe Nicolae Bălcescu, grav bolnav, undeva la Palermo!
Recviem pentru învingători!
"A fost liderul Revoluţiei de la Timişoara! Şi este suficient pentru ca istoria românilor să-şi amintească de numele lui! Mă dor cuvintele pe care le scriu! Mă dor amintirile! Mă doare trecutul pe care l-am înfruntat împreună! Mă va durea absenţa lui Lorin Fortuna! Lorin, de ce te-ai grăbit să pleci dintre noi? Te-au gonit din viaţă televiziunile de la Bucureşti, care îţi negau viaţa de luptător pentru libertate? Te-a gonit din viaţă România de astăzi, indiferentă şi parvenită? Te-a gonit din viaţă prezentul decăzut al trecutului tău de glorii apuse? Ţi-ai grăbit moartea din dezgust, asemenea lui Călin Nemeş? Dar nu ai murit şi nu vei muri pentru mine şi pentru camarazii tăi! Respectul şi dragostea noastră te vor urma, gândindu-ne la tine şi la faptele tale! Fratele nostru, aşa a fost să fie! Să pleci printre primii din mijlocul nostru, parcă pentru a ne arăta drumul spre veşnicie! Odată ajuns acolo, în lumea celor drepţi, Dumnezeu să te aibă în grija Sa!"
Cuvânt de rămas bun la căpătâiul fratelui meu întru Revoluție!
Claudiu Iordache
25 Noiembrie 2020

Comentariu Existentialist :

A fost cel mai bun prieten al meu. Eram pe un șantier în Cluj Napoca, când un prieten m-a sunat că IOAN LORIN FORTUNA a parasit această lume Medie nr.6. Înainte de a pleca în lumea Superioara, a vizitat Monumentul lui MIHAI VITEAZUL din Craiova, deoarece de acolo provine Demiurgul Civilizatiei Omenice după care a vizitat Monumentul Eroilor de la Oituz, Mărăști și Mărășești . Ioan lorin Fortuna a fondat mai multe organizații ezoterice printre care Mișcarea MIHAI EMINESCU si cea mai puternică mișcare existentialiata din lume , MISIUNEA ASTRALĂ ROMÂNIA ALTRUISTA si ÎNȚELEAPTĂ ( M.A.R.A.I.) care funcționează și azi. Atat în timpul Revoluției de la Timisoara cât și in timpul vieții sale existențiale și-a dedicat viața Apărării Ezoterice sau Existentialiste a Țării Inaintemergatoare România precum și a acestei Planete .La parasirea acestei Lumi a avut rangul astral de Zeu SOLARITAL adică s -a dus direct în LUMEA SOLARITALA. Imi permit să zic : "IOANE DE ABIA ASTEPT SA NE VEDEM CĂ AICI ESTE CUM STII TU. "Scris de Simion Capras (25 -nov-2020).




Nu orice cer chiar înstelat
E vrednic de a fi adorat
Nu orice cer chiar însorit
E vrednic de a fi cinstit
Ai grije dar ca cerul tău
nu ascundă nici un rău
Din cele care aservesc
Sau cele care înrobesc
Pe cei ce cerul îl cinstesc
Ai grijă dar că oameni răi
I-au inrobit demult pe ai tăi
C-un Dumnezeu închipuit
De ei în mod nelegiuit.

Fragment poezie existentialista - scris de Lorin Fortuna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...