joi, 20 mai 2021

 COMENTARIU EXISTENTIALIST:

Problema fundamentală nu este că își dau intre ei tot felul de ranguri și funcții care oricum nu sant valabile în ASTRAL,ci faptul că nu informează în mod realist și corespunzător rolul adevarat al religiei creștine ( este folosită ca mijloc de imbogatire a patronilor extraplanetari prin confiscarea valutei forte numită suferință) care prin folosirea expresiei de ROB AL LUI HRISTOS DUMNEZEUL NOSTRU, anihilează complet dezvoltarea fiintiala a omului mergand până la distrugerea acestuia deoarece el nu isi mai poate indeplini soarta sau destinul acesta fiind inrobit.
Cine va răspunde pentru aceste religii INSELATOARE pentru om.?
Cum explică reprezentanții BOR și mai ales CAND EXPLICĂ, ce este cu această religiei nenorocitoare.
Cel mai bun argument, că oamenii sant robi ai unei religii, este faptul că în ultimii 5,10 ani din viață sant supuși la rău existențial în vederea producerii suferinței. Uitati - va la bunicii și parintii voștri și o să îi vedeți cu medicamente, în baston sau carje sau bolnavi in pat și faceți o comparatie cu persoane din tari unde nu se practică această religie și o să vedeți diferența.
Robilor aici în această lume le este cel mai bine, dar cand ajung dincolo își dau seama în ce au investit( credinta) în această Lume Medie nr 6.
Această robie afectează foarte mult persoanele care sant libere deoarece destinul existențial planetar si lumesc care se aplică este cel inrobitor deoarece acestia sant mai mulți.
Deci cerem răspunsuri de la reprezentanții BOR, CE ROL ARE PÂNĂ LA URMĂ ACEASTĂ RELIGIE ȘI CARE SANT CONSECINTELE PRACTICARII ACESTEI RELIGII ASUPRA FIINTELOR. Scris de Simion Capras(20-mai-2021).

DOCUMENT Teodosie, criticat dur de Patriarhul Daniel într-o scrisoare oficială prin care îi e refuzată avansarea în ierarhia bisericii: Răzvrătire, sfidează Patriarhia, atitudine provocatoare, permite doctorate plagiate. Plus acuzații că nu-și plătește facturile de aproape jumătate de milion de lei.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) i-a refuzat controversatului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit, potrivit răspunsului oficial consultat de G4Media.ro. Decizia oficială i-a fost trimisă lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod ”din încredințarea” Patriarhului Daniel, și constituie un rechizitoriu dur față de comportamentului arhiepiscopului de Tomis. Documentul confirmă relațiile extrem de reci dintre cei doi ierarhi, acutizate de comportamentul lui Teodosie din perioada pandemiei.

Astfel, în scrisoarea din 19 aprilie 2021, Teodosie este acuzat că își dorește transformarea Arhiepiscopiei Tomisului în mitropolie dintr-o ”ambiție personală”, fără ca toate condițiile statutare necesare pentru o astfel de avansare să fie îndeplinite. Teodosie ceruse ridicarea în grad printr-o adresă din 18 februarie 2021.

În plus, decizia oficială de respingere cuprinde și referiri la comportamentul lui Teodosie, atât cel public, cât și cel din interiorul bisericii.

”Solicitarea transmisă la Patriarhia Română de către Arhiepiscopia Tomisului este insuficient argumentată, deoarece ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie nu constituie o necesitate misionară, actuală, ci mai degrabă o ambiție personală a Chiriarhului său”, se arată în scrisoare.

”Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie. În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc”, mai arată decizia inițiată de patriarhul Daniel.

În plus, documentul arată că Arhiepiscopia Tomisului are ”probleme de natură administrativă, economică, de disciplină canonică și educațională” și arată că o parte dintre acestea au fost discutate în ședința Sfântului Sinod (organismul colectiv de conducere al BOR) din 25 februarie.

Documentul arată că unele inițiative al Arhiepiscopiei Tomisului din perioada pandemiei ”au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.

Decizia oficială mai evidențiază problemele de la școala doctorală păstorită de Arhiepiscopia Tomisului – teze plagiate, profesori care nu au legătură cu disciplina, deficiențe de redactare a textului.

Arhiepiscopia Tomisului e acuzată și de refuzul de a-și plăti facturile vechi din 2016, în valoare de 468.822 de lei către Patriarhie, fiind dată ca exemplu datoria față de Tipografia Cărților Bisericești.

Teodosie s-a remarcat constant de la începutul pandemiei prin sfidarea regulilor impuse de autorități, dar și a celor interne ale BOR. Astfel, el a organizat o slujbă de Înviere cu repetiție în 2020, a refuzat să utilizeze lingurița de unică folosință pentru împărtășanie și a avut un discurs virulent anti-vaccin și împotriva regulilor de protecție sanitară.

Articol preluat : G4Media.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...