duminică, 2 mai 2021

 


COMENTARIU EXISTENTIALIST :

Eminescu :- "Religia o fraza de dansii inventata, ca cu a ei putere sa va mentina in jug" . Sau, "Cei care in asta lume au dus numai durerea ,nimic n-are dincolo ,caci morti sunt cei muriti".
In cadrul religiei ortodoxe expresia folosita in ritualurile religioase de , ROB A LUI DUMNEZEU , este cea care face ca un om sa fie transformat in rob religios , proces in care este exorcizat sI dupa care nu mai are dreptul de a mai gandi liber. Aceasta exorcizare se produce in ritualurile religioase de botez ,cununie , inhumare sau si cu alte ocazii . Prin inrobire I se aplica practicantului religios o suplimentare a raului existential , pentru a produce mai multa suferinta ,care suferinta reprezinta valuta forte a lumilor urmatoare. In baza inrobirii aceasta suferinta este confiscata de catre Hristos si este depusa in conturile lui personale , lasand omul fara fondurile necesare in vederea mantuirii. Adica ti se aplica statutul de rob din aceasta lume,care te nenoroceste iar daca esti selectat in vederea mantuirii nu ai cu ce sa existi dincolo si esti anihilat fiintial.
LORIN FORTUNA :-" NU ORICE CER CHIAR INSTELAT , E VREDNIC DE A FI ADORAT , NU ORICE CER CHIAR INSORIT , E VREDNIC DE A FI CINSTIT , AI GRIJA DAR CA CERUL TAU , SA NU ASCUNDA NICI UN RAU , DIN CELE CARE INROBESC , PE CEI CE CERUL IL CINSTESC , AI GRIJA DAR CA OAMENI RAI, I - AU INROBIT DEMULT PE AI TAI , CU UN DUMNEZEU INCHIPUIT , DE EI IN MOD NELEGIUIT ". Scris de Simion Capras(7-ian-2020).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...