joi, 29 aprilie 2021

 




Adrian Iacob : Echinoctiu  22 septembrie este echinoctiu de toamna , ziua egala cu noaptea ,soarele trece spre emisfera sudica...se pare ca strabunii stiau sa fructifice si sa celebreze aceste momente astronomice ....avem 2 echinoctii si 2 solstitii pe an.......(scris,21-sept-2020).





Solstitiu - 23 decembrie  cunoscut și sub denumirea de mijlocul iernii, corespunde momentului în care poziția soarelui pe cer este la cea mai mare distanță unghiulară negativă față de ecuatorul ceresc . Acest fenomen astronomic are loc de două ori pe an, câte odată în fiecare emisfera (nordica și sudica ). Pentru emisfera respectivă, solstițiul de iarnă este ziua cu cea mai scurtă perioadă de lumină și cea mai lungă noapte a anului, când Soarele se află la cea mai mică inaltimea zilnica maxima  pe cer. Opusul solstițiului de iarnă este reprezentat de solstitiul de vara .

Sarbatorii anotemporale

COMENTARIU EXISTENTIALIST :
Sarbatoarea Craciunului este una din cele patru sarbatori anotemporale specifice fiecarui anotimp. In vechime ,aceste sarbatori erau dedicate zeilor , pentru a multumi acestora pentru roadele bogate ale pamantului . In lumea Astrala calendarul folosit este cel Patru-ano-temporal unde fiecare anotimp are 91 de zille. Se mai pastreaza si astazii dar putinii stiu adevarata semnificatie prin ceeace noi numim echinoctii si solstitii, date la care anumite organizatii au si fac ceremonii,ritualurii .Toate aceste sarbatori anotemporale erau sarbatori vesele ,sarbatori ale bucuriei si sperantei in anul care va urma. Din pacate religiile crestine au acaparat aceste sarbatori transformandu -le in mijloc de propaganda specific religioase care nu au nimic cu vechile sarbatori. Au furat colindele ,care aveaua in ele cuprinse filozofia de viata a acelor timpuri, si care se cantau cu veselie. Acuma daca asculti colinde cu specific religios ,iti vine sa dormi datorita falsitatii informatiilor pe care le transmit. Intotdeauna anul ar trebui sa inceapa in 22- 03- 00 o data cu venirea primaverii, cum este si normal si sa se incheie in data de 21 -03 -00. Si acest lucru l-au falsificat .Scris de Simion Capras.(8 -dec- 2019).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...