miercuri, 21 iunie 2023


 

Comentariu Existentialist :

Piata Unirii din Oradea.
Azi am aflat, sau poate mi-am amintit că la câțiva zeci de metri de Piata Unirii din Oradea se află piata ferdinand.
Se vede,astfel, gradul înalt de nesimțire care a dus la demolarea statui lui MIHAI VITEAZUL și înlocuirea lui cu ferdinand. I-au mai numit și intregitorul, de parcă MIHAI VITEAZUL și Armata Română și Diplomatia Română din timpul primului razboi mondial nu au existat.
Există piața ferdinand, dar l-au scos pe MIHAI VITEAZUL din Piața Unirii și l-au pus în locul lui pe ferdinand.Scris de Simion Capras( 21-iun-2021).



Piata Unirii din Oradea :



Comentariu existentialist :

Principalul combatant existentialist pe strada Libertății din Oradea. Depoluezi străzi, piețe, bulevarde cu denumirea de mai sus ai libertate sau pentru denumirile care au denumirea de unire vei avea unire în familie, strada, localitate țară. Aceste lucruri sant valabile și pentru denumiri ca,strada Dezrobirii, strada Transilvaniei, străzi cu denumiri de orașe, strada Păcii ( ai pace) etc .In imaginile alaturate avem statuia lui Mihai Eminescu (acoperita cu placaj ) din Oradea si Piata Unirii din Oradea locul de unde a fost mutata statuia lui Mihai Viteazul. Aceste statui erau doua dintre cele mai importante filtre luminoase ale orasului ,din pacate aceste filtre nu functioneaza acum .Scris de Simion Capras (7-iun- 2021).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...