vineri, 3 martie 2023




 Comentariu Existentialist :

Toate suporturiile existentiale de tip ,planeta ,astru ,satelit ,etc  apartin Civilizatiei Creatoare Absoluta Coordonatoare  si au rolul de a ajuta fiintele in dezvoltarea lor superioara. Toate planetele sistemului solar au lumii superioare(Rai) ,odata cu apropierea de astrul solar ,unde exista conditii propice vietii ,se dezvolta si lumile fizice(lumii medii)   si lumile inferioare (iad) .Unul dintre roluriile lumii interioare este acela de a creea atmosfera si de a atrage apa din spatiu sub influenta caldurii solare .Aceasta este lumea medie numarul 6 , au mai existat 5 lumii cu scenarii si variante existentiale diferite . Si fiintele care ajung in lumiile inferioare se pot mantuii (pot trece spre lumiile superioare )daca se indreapta .O data cu trecerea spre alt domeniu orbital mai apropiat de soare lumile inferioare si cea medie se distrug(se opresc) ,planeta ramanand doar cu lumea superioara (rai) .Scris de Simion Capras  (3-mars-2023).



"CURBURA PAMÂNTULUI SFERIC
1. De ce nu învățăm la școală despre primul om care a ajuns în stratosferă(27 Mai 1931, prof. Auguste Piccard) și a spus că Pământul se vede "ca un disc PLAT cu marginea ridicată" ?!
Lipsa curburii se poate demonstra:
2. Pe mare se văd nave, orașe, faruri etc. la distanțe mai mari decât ar permite curbura pământului. Navele care dispar după curbură pof fi readuse în câmpul vizual folosind orice instrumente cu zoom. N-ar trebui ca acest lucru să fie posibil dacă obiectele sunt ascunse după curbura pământului.
3. Apa nu prezintă nicio curbură și reprezintă 70% din suprafața Pământului. Toate testele au demonstrat că apa își păstrează mereu același nivel.
4. Marile fluvii ar curge la deal pe un Pământ glob.
Legile termodinamicii și termostaticii fluidelor arată că fluidele curg doar pe plan înclinat. Cum curge fluviul Nil de 6671 km lungime pe o formă sferică?
5. Lacul sărat din Bolivia ( Michin ) de peste 100 de km crează o oglindă cât vezi cu ochii: imposibil pe un glob. O suprafață curbă nu reflectă ca o oglindă plată.
6. Dacă curbura e de 12 cm la 1,6 km atunci în orașe cu deschiderea vizuală de 20 km ar trebui să vedem blocuri înclinate în ambele direcții.
7. Experimentul Bedford din 1838 folosit pentru a demonstra Pământul plat:
Au fost plasate stegulețe de-a lungul canalului Bedford la o anumită înălțime pe o porțiune de 10 km. Dacă Pământul era glob, un marker ar fi trebui să apară sub altul prin telescop iar cele foarte îndepărtate ar fi căzut sub curbură. Nu s-au înregistrat diferențe!
8. O cale ferată de 48 km ar avea o abatere de 180 de metri datorită curburii. Niciun arhitect/proiectant nu a ținut cont vreodată de această curbură și nu au existat abateri de la proiect. Curbura există doar în școli.
9. Nimeni nu a inconjurat Pământul de la nord la sud ci doar de la est la vest.
10. Se spune că Pământul are miezul topit. Cele mai serioase săpături s-au oprit la 12 km adâncime deoarece pământul a devenit prea tare.
11. Cică s-ar fi calculat cât de mare e Pământul cu formula lui Eratostene. Cum a calculat atât de exact raza pământului Eratostene cu razele solare paralele? De unde a știut el că măsurătoarea era sincronă la 800 km distanţă, avea ceas solar ?
Dacă ar fi considerat razele soarelui sub un unghi mare, aşa cum le observăm cu ochiul liber, atunci calculele i-ar fi sugerat un soare apropiat de suprafaţa Pământului.
12. Dacă gravitația curbează apa să nu părăsească Pământul, peștii nu ar putea să înoate printr-o astfel de forță."

Text preluat de pe net



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...