marți, 27 decembrie 2022

 


Comentariu Existentialist:


După ce Ceaușescu a fost executat, Rusia a bătut 200 de milioane de ruble cu chipul lui MIHAI EMINESCU. Și de aici se vede că Mihail Gorbaciov l-a avut ca și animator existential pe MIHAI EMINESCU Ancestru care a pus în aplicare acel plan numit perestroika,care constituia eliberarea țărilor din lagărul sovietic.
Stiu din experiență că atunci când castigam, în cadrul MARAI, anumite competiții civilizationale animatorii noștri existentiali se bucurau foarte mult. Același lucru s-a petrecut și după moartea lui Ceaușescu,iar ca și materializare, Rusia a bătut acele monede, mai mult ca sigur la sugestia lui Gorbaciov. Scris de Simion Capras(27-dec-2022).





EMINESCU PE RUBLĂ

Moneda a fost emisă pentru comemorarea centenarului morții Poetului Național al Românilor în anul 1989. An care a fost proclamat Anul Internațional Eminescu de către UNESCO. Moneda e rară și numai URSS a făcut asemenea lucru la vremea respectivă, dar puțin cunoscută....
A fost pusă în circulație pe data de 26.12.1989 pe teritoriul URSS. A fost bătută la monetaria de stat din Leningrad azi Sankt - Petersburg în tiraj de 2.000.000 monede din care 200.000 monede de cea mai bună calitate. Designer: A. V. Baklanov, gravor - I.S. Komsilov. Diametru - 32,00 mm, masa - 12,0000 gr., material: cupru-nichel, tipul muchiei - neteta.

text preluat de pe net



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...