luni, 17 ianuarie 2022




Sfere de influienta :
Am ascultat ce-a spus generalul Emil Străinu la o intervenție televizată. A vorbit despre situația globală. A confirmat ceea ce am spus și eu de vreo doi ani, sunt trei super-puteri: Rusia, China și SUA. Când v-a începe ocuparea Ucrainei, China v-a ocupa Taiwanul. Rusia și SUA au făcut înțelegeri secrete. Cele două super-puteri nu se vor confrunta militar direct. Iar războiul China-SUA v-a fii numai economic. Nu v-a fi niciun război nuclear.
Revoluția portocalie din Kazahstan i-a priit lui Putin, și-a instalat trupele acolo. Elementele de radiolocație super-performante rusești au fost instalate în Belarus și Crimeea. De aici sunt spionate țările NATO din Estul și Centrul Europei. Identificarea tancurilor rusești de la granița cu Ucraina, de către sateliții și avioanele americane de recunoaștere, s-a făcut pentru intimidare.
Rusia și China au făcut front comun cu SUA pentru a bloca planurile Iranului și Coreea de Nord. Pe tabla de șah, marile imperii au mutat deja. Celelalte țări mari: Franța, Marea Britanie și India, au un rol secundar pe planetă. Țările mici nu contează în ochii super-puterilor. Sferele de influență sunt deja împărțite. Scris de Vasile Culidiuc (17-ian-2021).


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...