miercuri, 27 octombrie 2021

 COMENTARIU EXISTENTIALIST:

EMINESCU -- Spuneti-mi cei DREPTATEA,
cei tari se ingramadira,
Cu averea și mărirea în cercul lor de Legi--

Asta se întâmplă la această oră în Tara România și asa a fost și până acum. Cei care ne conduc,unde predomina gandirea egoistă, își fac legi pentru pensii speciale, salarii la stat exorbitante, remuneratii exorbitante pentru membri unor consilii de administratie de la stat etc.
Și treaba nu merge deloc bine deoarece cei care își zic politicieni nu se prea pricep să conducă Tara ci se pricep să o fure. Tara trebuie condusă pe fiecare domeniu de activitate de persoane care au demonstrat pe domeniul respectiv că au performanță.
La agricultură un fermier care are o cifră de afaceri mare și care se pricepe la agricultură, în transporturi un specialist care se pricepe, la construcții, in învățământ un profesor cu rezultate bune în domeniu etc.
Fără meritocratie nu ieșim din mediocritete.
Până cand cei aleși pun interesele personale și de grup grup peste cele generale, nu va merge treaba, dar mai ales să pună oameni pricepuți și expertiză pe fiecare minister în parte.
Degeaba vă faceți legi să vă îmbogățiți deoarece astăzi, mâine nu o să mai fie cine să vă plătească impozite. Ne îmbrăcați în amenzile pentru niște ordine sanitare care avantajează o anumită parte a populației cand ar trebuie să acopere în același mod toată populatia. Ne vorbiți de restricții și voi țineți congrese.
Să nu ajungeți să considerați că Revoluția de la Timisoara din 1989 a fost o nuntă în comparație cu ce ar putea să urmeze.
Persoanele infometate și inghetate nu mai judecă normal și cand nu mai poate iese în stradă și urmează ceea ce nu sa mai vazut
Se pare că acolo ne îndreptăm. Scris de Simion Capras (27-oct-2021).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  Comentariu Existentialist : In general se pleaca din aceasta lume doar atunci cind ti -ai indeplinit programul existential si ti -ai compl...